Aktualno OG sada Ogulin

Završena adventska akcija pomaganja u ogulinskoj Gimnaziji

Kao i prethodnih godina, tako i ove godine u adventskom razdoblju u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana proveli su lijepu akciju pomaganja. Odlučili su pomoći obitelji iz Ukrajine koja se doselila u Ogulin, a dvojica braće učenici su ove škole.
Lijepo smo ih prihvatili i trudimo se pomoći im u uključivanju u obrazovni proces. Svaki je razred prikupio određenu namirnicu ili potrepštinu potrebnu ovoj obitelji, prema dogovoru na Vijeću učenika, dok su djelatnici skupljali financijsku pomoć. Cijela škola uključila se u akciju pomaganja te pokazala zajedništvo pomažući onima kojima je naša pomoć potrebna. Pružena ruka, pomaganje i solidarnost vrijednosti su koje će, vjerujemo, našim učenicima ostati urezane i kada krenu u samostalni život nakon srednje škole” – kažu u ogulinskoj Gimnaziji
Prikupljene namirnice obitelji su predali ravnatelj prof. Hrvoje Magdić i predsjednik Školskog odbora prof. Dario Škrtić, a financijski prilog djelatnika prof. Nataša Salopek. Akciji se priključila i Dramska skupina „Ex voto“ čiji financijski prilog je uručila voditeljica prof. Martina Zorić. (foto:GiSŠ Ogulin)