Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Krize kao da nema: Hrvati pohrlili na skijališta, evo koliko moraju izdvojiti

Dok su temperature u zraku u Hrvatskoj visoke i o snijegu možemo samo sanjati, skijaši su već u niskom startu i “sele” na Alpe na omiljenu zimsku aktivnost. Svjedoče to i rezervacije koje su planule, iako porast troškova i energetska kriza u Europi dižu cijene sedmodnevnog uživanja u snježnim radostima.Bruse se skije, a skijaška odijela isprobavaju i početnici. Sezona na skijalištima počinje bez ikakvih ograničenja.

“Do 16 izbrusim do 70 pari skija da bi ih stroj mogao završiti”, kaže Mihael Kotarski, zaposlenik u skijaškom servisu.

Traži se puna oprema za najam – od skija, pancerica, kaciga do štapova. Unatoč neizvjesnoj zimi i nikad paprenijim cijenama, ljubitelje snježnog pokrivača ništa ne može omesti da praznike ne iskoriste na jurnjavu skijama.

Pavel Spirovski s društvom je otišao na skijanje. “Na pet dana idem. Koliko dođe, dođe, nisu bitni novci. Družba je najbitnija.”

Hit destinacije
Ljubitelji skijanja ponovno će okupirati europska skijališta. Hrvatima su hit snježne destinacije Italija, Francuska, Austrija i Slovenija. U Skijaškom servisu u Samoboru iznajmljeno je više od dvije tisuće pari opreme. No ovogodišnji najam skijaše će koštati više nego lani. Više na N1.