Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ministar Paladina komentirao nagađanja o odlasku s funkcije

Ministar Ivan Paldina dao je izjavu o obnovi Banovine.Potvrdio je da konstrukcijska obnova ne ide dovoljno kvalitetnom dinamikom, o čemu se intenzivno govori posljednjih dana.

“Tek kada budemo 100 kuća mjesečno započinjali možemo biti zadovoljni. To govorim sigurno više od 3,4 mjeseca. Izjava premijera se odnosi na taj dio obnove koji se mora ubrzati. Mi u ovom trenutku započinjemo 20-ak gradilišta mjesečno, što nije ni približno”, rekao je ministar pa dodao:

“Mi smo do danas za područje Banovine donijeli više od 300 odluka za gradnju obiteljskih kuća i gotovo 900 odluka za konstrukcijsku obnovu. Unutar naših nadležnosti obradili smo više od 40 posto svih zahtjeva za obnovom, ovakvom dinamikom ćemo obraditi sve zahtjeve za zamjenske obiteljske kuće, novčanu pomoći za konstrukcijsku i za nekonstrukcijsku obnovu u manje od 6 mjeseci, a sve zahtjeve koje trenutno imamo ćemo obraditi u manje od godinu dana.”

Upitan za komentar svoje izjave na Badnjak da ne mora biti minisitar ako premijer nije zadovoljan, Paladina je odgovorio:

To je potpuno ista izjava koju sam rekao i nekoliko dana prije pa nije izazvala takve reakcije. To je jedna uobičajena izjava koju daju ministri svaki put kad ih pitate. Možda sam ju rekao ja u nekom drugom tonu.”

“Ja redovito sa premijerom i svima razgovaramo o svim aspektima obnove. Sve što imam reći govorim na našim internim sastancima, a ne u medijskom prostoru. Sve ove špekulacije neću komentirati”, rekao je.(N1)