Aktualno OG sada Ogulin

Novogodišnje kupanje na 15 stupnjeva

Današnje novogodišnje kupanje na jezeru Sabljaci proteklo je u gotovo proljetnom vremenu, kao i lani kad se temperatura zraka popela na  14 stupnjeva, a u vodi je bilo 7.

Danas je, pak, temperatura zraka iznosila 15 stupnjeva, a u vodi 10.

U jezero je skočilo 11 kupača, a među njima bila je i jedna mlada dama. Većina ih je iz Ogulina, no ima i onih koji su stigli iz drugih dijelova Hrvatske.

Dakle, hrabri kupači bili su Zvonko  Lipošćak, Dalibor Kovačić (Kova)  Ivica Ugarković (iz Brinja), Milan i Mate Sertić,  Valentin Šešet, Dario Matijašić, Ante Juričić, Kristina Puškarić i Mario Grula (iz Nedelišća), te glavni inicijator koji je akciju i pokrenuo, Zvonko Ranogajec.

Pljeskom su ih nagradili brojni posjetitelji, koji su mogli uživati u toplom vremenu, kuhanom vinu i dobroj zabavi. Među onima koji su ih došli podržati bili su gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja.

S obzirom na sve veći broj novogodišnjih skakača, te sve više snimatelja, poželimo u Novoj 2023., uz zdravlje i sreću, skakačima i snimateljima i novi, jači mol za skakanje koji će izdržati našu težinu. Ovaj put smo se skoro potopili pa su nam zbog napuštanja mola koji tone promakli prvi skokovi u vodu 🙂