Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu se odvija Zimska škola matematike

Prvi dani nove godine u našem su gradu rezervirani za održavanje Zimske škole matematike. Tako od jučer u Učeničkom domu Ogulin borave članovi udruge Mladih nadarenih matematičara “Marin Getaldić“. Ova udruga okuplja studente iz cijele Hrvatske s ciljem popularizacije matematike i pripremanja učenika za državna i međunarodna natjecanja.

“Za uspješno provođenje planiranih aktivnosti spremni smo im pružiti sve potrebne uvjete kako bi uz ozbiljan pristup i rad stekli nova znanja i vještine koje će na predstojećim natjecanjima maksimalno iskoristiti te proširiti svijest o značaju i ulozi matematike u modernom društvu.

Uz neupitno znanje i ljubav prema matematici, uz njihovu bezuvjetnu posvećenost rješavanju matematičkih problema, za istaknuti su i ostale vrijednosti koje u njihovim zajedničkim aktivnostima dolaze do izražaja, a to su prijateljstvo, tolerancija, suradnja i nesebičnost.

Vjerujemo da će se njihov predani rad i uloženi trud tijekom ovih dana isplatiti i opravdati budućim uspjesima koje će zauvijek sačuvati kao neprocjenjivu nagradu.” – poručili su na web stranici ogulinskog Učeničkog doma.

Mladi matematičari će u našem gradu boraviti do 8. siječnja.