Aktualno OG sada Ogulin

Uspješna godina Hrvatskog planinarskog društva Klek

Prošla godina bila je radna i uspješna za Hrvatsko planinarsko društvo Klek. Među ostalim, završili su i projekt uređenja planinarske šetnice Vučići – Klek. U rujnu prošle godine dobili su završnu Odluku o isplati novčanih sredstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 543.489,00 kuna i odradili su ga bez financijskih korekcija.
Projekt se sastoji od uređenja postojeće planinarske staze i dodavanje novih sadržaja. Izgrađene su tri sjenice na vidikovcima Loza i Pećnik sa kojih se pruža pogled na Ogulin i vidikovac Golubinac sa kojeg se pruža pogled na Klek. Postavljene su dvije nadstrešnice sa klupicama i stolovima na početku planinarske staze u Bjelskom. Duž cijele staze postavljeni su novi putokazi, info paneli, zaštitne ograde i klupice za odmor. ” Sama izgradnja bila je zahtjevna jer većini lokacija nije bilo moguće pristupiti vozilima nego se građevinski materijal morao nositi. Ovim putem želimo se zahvaliti ogulinskom obrtniku Ivici Majetiću i njegovoj supruzi Ankici koji su uspješno odradili izgradnju” – napominju iz HPD-a.
Veliku pomoć dobili su od Grada Ogulina i gradonačelnika Domitrovića koji je ujedno i planinar, a koji  je sve  pratio i pomagao tijekom cijeloga projekta kako osobno, tako i u ime Grada. Grad Ogulin pomogao nam je financijski jer bez pomoći Grada projekt ne bi bio realiziran.
U ovoj godini odradili su još jedan veliki projekt za društvo uz pomoć HGSS stanice Ogulin koji su ujedno i članovi planinarskog društva. Stari zahtjevni planinarski put koji vodi od planinarskog doma prema vrhu, obnovljen je i osiguran čeličnim ankerima, stepenicama i čeličnom sajlom duž cijele dionice od oko 350 metara kojom se svladava nadmorska visina od 100 metara.
Iz HPD “Klek” Ogulin podsjećaju i na 26. doček Planinarske Nove godine na Kleku koji će se održati ove nedjelje, gdje sve koji dođu čekaju veseli planinari sa Puhačkim Orkestrom DVD-a Ogulin, grah sa kobasicama i neizostavnim planinarskim čajem. (foto: HPD Klek Ogulin)