Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

‘Dio gospodarskih subjekata ima do petka vremena da vrati cijene. Obnova? Imam potporu za neke kadrovske promjene…‘

Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima, rekao je Plenković

U ponedjeljak poslijepodne se održala sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Nakon sjednica pred novinare je stao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

  • Rezimirali smo sve aktivnosti u razdoblju od 19. prosinca i najavili neke bitne teme i političke aktivnosti koje su pred nama, rekao je Plenković na početku, prenosi N1.

Ponovno se požalio kako je dio gospodarskih subjekata podigao cijene proizvoda zbog zaokruživanja nakon prelaska na euro.

  • Kao Vlada u godinama koje su iz nas, pristupili smo ovom poslu u dobroj vjeri, u skladu s propisima. Nažalost, dogodilo se da je dio gospodarskih subjekata iskoristio to da se mijenja kuna u euro i podigao cijene pod nekim kao ‘zaokruživanjem‘, kazao je.
  • Ponijeli su se na prevarantski način, poručio je Plenković.
  • Nema tog inputa da je trošak porastao pa da bi došlo do aktualnog stanja, dodao je.

Ponovio je koliko je Vlada pomogla gospodarstvenicima za vrijeme koronakrize.

  • Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost, a onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način, a to je dizati cijene tako da štetite građanima, mislite da vi nešto zarađuje, Vladi činite veliku političku štetu…, rekao je.

Ponovio je da su sve službe na terenu, i da imaju arsenal u svojim rukama i “neće oklijevati” ga upotrebljavati.

  • Vlada ne ide s time da unaprijed misli da je dio gospodarskih aktera prevarantski. Zato smo i na posljednjoj sjednici Vlade donijeli poznati zaključak, kazao je premijer.
  • Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo, kazao je te dodao da postoje mogućnosti od ukidanja subvencija do uvođenja poreza.

Nije ništa precizirao, ali je poručio: – Do petka imaju vremena vratiti cijene.

Rekao je da obnova ostaje prioritet u ovoj godini, ubrzanje procesa. (L.G., jutarnji.hr)