Aktualno OG sada Ogulin

Početak sanacije i obnove svetišta Gospe od čudesa u Oštarijama

Od danas, 10. siječnja 2023. godine do daljnjeg, mise kroz tjedan, od utorka do subote, održavat će se u vanjskoj dvorani Župnog doma u Oštarijama u 8,00 sati.
Nedjeljom i blagdanima mise će se održavati u Domu DVD-a Oštarije u 11,00 sati.
“U iščekivanju i čekanju i puno radnih sati svih koji su iščekivali i čekali početak radova sanacije, obnove svetišta Gospe od čudesa dočekali smo i potpisani ugovor s izvođačem radova i planirani početak radova u utorak 10.siječnja 2023.
Neka Gospa od čudesa bude u pomoći, sama sebi i izvođačima radova, kao i svima kojima je u mislima i srcu”-objavili su na društvenim mrežama.

Podsjetimo, o ovome smo pisali u kolovozu prošle godine, kada je u programu Radio Ogulina gostovao vlč. Mario Vazgeč, koji je u Oštarije stigao godinu prije, župnik je i čuvar Svetišta u Oštarijama, te je preuzeo i župu Ogulinsko Zagorje.

Kaže da je Svetište u Oštarijama zatekao u jako lošem stanju. Desetljetni problem vlage je u cijeloj crkvi, a još prije dvije godine stradala je u potresu.
Stoga je u proljeće ove godine, na EU fond solidarnosti za obnovu, prijavio rekonstrukciju ove crkve i za to je odobreno 14.953.250,00 kuna.