Aktualno OG sada Ogulin

Učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin u Šibeniku i Splitu

Dio učenika Obrtničke i tehničke škole Ogulin (1.b, 3.a i 3.c) posjetio je  u sklopu izvanučioničke nastave Hrvatskoga jezika, a pod vodstvom prof.ment. Valentine Ceranić,  Šibenik i Split. U pratnji su bile i razrednice Maja Šajn, prof.ment. i prof. Aleksandra Gvero.
Učenici su imali priliku pogledati i novootvorenu Kuću umjetnosti Arsen u Šibeniku te se upoznali sa šibenskim znamenitostima i sadržajima. Posebno je bila zanimljiva i tzv. Arsenova soba u predvorju, art-kino, pomična pozornica i mnoštvo reflektora pod kojima se događaju razne projekcije, filmski maratoni, produkcije, koncerti…

U Splitu su se pod vodstvom djelatnice Sportskog objekta Gripe Oke Pažanin upoznali sa sportskim kompleksom, bazenima Poljud  i Velikom dvoranom. Posjetili su i poznatu Kuću slave splitskog sporta, te Muzej sporta Split.

Nakon malo slobodnog vremena i predivne šetnje Splitskom rivom, uputili su se u Hrvatsko narodno kazalište Split i pogledali svjetski poznat bijeli balet “Orašar” P.I. Čajkovskog, za što je kazalište bilo ispunjeno do posljednjega mjesta, a karte su se čekale mjesecima.
Učenicima je ovo bio prvi posjet HNK-u Split i prvi balet u životu pa su dojmovi bili raznovrsni. (info/foto: OiTŠ Ogulin)