Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HDZ oštro napao Milanovića: “Opet je zvijezda ruskih prorežimskih medija!”

HDZ je reagirao na činjenicu što su ruski mediji prenijeli izjave predsjednika Zorana Milanovića iz Vukovara da “Sjedinjene Države i NATO sudjeluju u posredničkom ratu protiv Rusije na teritoriju Ukrajine.”HDZ-ovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Milanović opet zvijezda ruskih režimskih medija! S vidnim zadovoljstvom prenose njegove jučerašnje izjave iz Vukovara, koje se poklapaju sa službenim moskovskim narativom. Kao da nastupa neki kremljanski dužnosnik. „SAD i NATO vode posrednički rat protiv Rusije uz pomoć Ukrajine“; „Sankcije protiv Rusije su apsurdne, njima se ne može ništa postići. Nisu pomogle ni protiv Miloševića…“; „Plan ne bi smjela biti smjena Putina – Plan ne bi trebale biti sankcije“; „Kako bih se trebao osjećati – kao rob Amerike?!“. Itd. Kremljanski mediji slave i hvale Milanovića i zbog protivljenja sudjelovanju Hrvatskoj u zajedničkoj EU misiji vojne pomoći Ukrajini.

„Jučer je vaš mentor u Vukovaru, na dan priznanja Hrvatske, napao čak i SAD. Vidim da to ruski režimski mediji itekako ističu. Za vas zastupnike koji ste odbili pomoći Ukrajini imamo naziv ‘Karijesovi mališani’. Svjesno ste izabrali stati na krivu stranu povijesti, i tu ćete sramotu morati nositi sve dok ste živi!“, poručio je danas u Saboru premijer Andrej Plenković Nikoli Grmoji, jednom od najposlušnijih Milanovićevih mališana.

Prisjetimo se na kraju još jedne nedavne Milanovićeva izjave, u kojoj je zacijelo mislio na sebe, na svoja proruska stajališta i svoje mališane: „Ako hodaš kao patka, izgledaš kao patka i glasaš se kao patka, onda si – patka“.”, napisali su. (N1)