Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin raspisao Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi

Gradu Ogulinu je, krajem studenog prošle godine, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo ukupno 1.480.750,00 kuna za nastavak provedbe projekta Zaželi. „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ glasi puni naziv projekta, a u 100%-tnom iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su i ovog puta Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Centar za socijalnu skrb Ogulin. Zahvaljujući odobrenim sredstvima planira se zaposliti 30 žena iz teže zapošljivih skupina, na razdoblje od 6 mjeseci, koje će skrbiti o minimalno 180 starijih korisnika kojima je skrb potrebna.

Na službenoj web stranici Grada Ogulina objavljen je Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju. Prijaviti se mogu osobe s prebivalištem na području Grada Ogulina kojima je potrebna pomoć druge osobe.

Na poziv se mogu prijaviti osobe starije od 65 godina, kao i nemoćne osobe, neovisno o dobi. Usluge za krajnje korisnike su u okviru ovog projekta besplatne. Pružat će im se, između ostalog, pomoć u dostavi namirnica, te u pripremi obroka u kućanstvima, u održavanju higijene i dostavi lijekova. Zainteresirane osobe prijave mogu podnijeti u pisanom obliku, i to poštom ili osobno. Obrazac prijave može se dobiti na adresi: Grad Ogulin, Bernardina Frankopana 11., prizemlje, soba 13 ili na internet stranicama Grada Ogulina. Dodatne informacije možete zatražiti i pozivom na broj telefona 047/659 034.

Prijavi je potrebno priložiti:
– popunjeni obrazac prijave za korisnike,
– kopiju osobne iskaznice,
– kopiju službenog dokumenta iz kojega je vidljiv OIB prijavljene osobe.

Pisana prijava može se dostaviti poštom na adresu:
Grad Ogulin, Bernardina Frankopana 11, s naznakom „Program zapošljavanja žena Zaželi III – Grad Ogulin“ ili osobno predati na adresu Grad Ogulin, B. Frankopana 11, prizemlje, soba 13 ili na e-mail adresu voditeljice projekta [email protected] . Sve detaljne informacije možete pronaći i pročitati na web stranici Grada Ogulina.