Aktualno OG sada Ogulin

Vrlo dobar odaziv Ogulinki i Ogulinaca na predavanje “Ključevi tjelesnog i mentalnog zdravlja”

“Ključevi tjelesnog i mentalnog zdravlja” naziv je zanimljivog i nadasve poučnog predavnja kojeg je, u ogulinskog Gradskoj knjižnici i čitaonici, sinoć održao Dalibor Petrinić. Njegovo gostovanje je izazvalo vrlo dobar odaziv Ogulinki i Ogulinaca. Riječanin Dalibor Petrinić osobni je trener, koji se dvadeset godina bavi holističkim fitnessom i radom s ljudima. Autor je pet knjiga: “Prehrana za koju smo stvoreni”, “Postom do zdravlja i dugovječnosti”, “Prehrana za zdravo odrastanje”, “Zdravo mršavljenje”, “Vježbanje za zdravo odrastanje” i “Moj dnevnik zdravlja”.

Osim što je publici predstavio svoje knjige, progovorio je i o onome što sami možemo učiniti kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje i kvalitetu života. Ogulinci su imali tako priliku iz prve ruke dobiti i korisne savjete na temu prehrane, vježbanja, rada na umu, jutarnje i večernje rutine. Uvodno nam je Petrinić otkrio stvari koje svakodnevno, i svjesno i nesvjesno, činimo, a ne idu u prilog zdravom načinu života.

Govorio je i o najčešćim mitovima o hrani i prehrambenim navikama, o stresnoj svakodnevici kojoj podliježemo te kako je napredak tehnologije uzeo svoj danak u životu ljudi. Zašto nam je lakše ići linijom manjeg otpora, kako naš emocionalni život i onaj poslovni utječu na zdravlje, te ono najvažnije što možemo i trebamo poduzeti kako bi smo promijenili ono loše – pitanja su i teme o kojima je Petrinić govorio tijekom večeri. “Dao sam vam alat, ali vi ste ti koji ćete ga morati primijeniti, ako želite uvesti promjene u vaš život!” – poručio je zaključno Petrinić.

Nakon završetka ovog korisnog predavanja, posjetitelji su imali priliku i kupiti neke od naslova Dalibora Petrinića po sniženim cijenama.