Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bačić na Banovini: “Do 1. studenog prikladan smještaj za ljude u kontejnerima”

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u utorak obilazi od potresa stradalo područje u Sisačko-moslavačkoj županiji, prvi put nakon što je preuzeo ministarsku dužnost i iznio svoj plan za ubrzanje obnove.

Bačić je radni posjet započeo sastankom sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, a nakon toga je sudjelovao na sjednici Stožera civilne zaštite posvećenoj uklanjanju posljedica katastrofe uzrokovane potresom u toj i susjednim županijama.
Bačić je u izjavi nakon sastanka, u društvu Celjaka i potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, rekao da će idućih dana “projekt po projekt, ugovor po ugovor pročešljati i utvrditi dinamiku te istu ubrzati” kako bi se bespovratna sredstva za obnovu realizirala do roka.

Kao prioritet istaknuo je i zbrinjavanje svih sugrađana koji se nalaze u mobilnim stambenim jedinicama.

  • Plan je da do iduće zime, do 1. studenoga, za sve njih osiguramo prikladan smještaj, rekao je Bačić.
  • Nema čarobnog štapića, nema jednostavnog rješenja, rekao je Bačić, dodajući da je potrebno jako puno posla i dobre volje.

Potpredsjednik Vlade i ministar Bačić posjetit će i kontejnersko naselje u Petrinji, gdje na obnovu kuća čekaju potresom pogođeni stanovnici. Obići će i dvije završene zamjenske obiteljske kuće te otvoriti gradilište višestambene zgrade u Dvoru, čiju izgradnju sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. (Hina, hrt.hr)