Aktualno OG sada Ogulin

Poziv sportskim udrugama – prezentacija programa Erasmus+

Europska komisija objavila je 23. studenog 2022. godine poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2023. godinu. S godišnjim proračunom programa od 4,2 milijarde eura povećava se potpora uključivanju, aktivnom građanstvu i demokratskom sudjelovanju te zelenoj i digitalnoj transformaciji u EU-u i na međunarodnoj razini. Istovremeno, okvirni proračun za Republiku Hrvatsku iznosi gotovo 38 milijuna eura.
Program Erasmus+ obuhvaća i aktivnosti u području sporta, čime se promiče sudjelovanje u sportu, fizičkim aktivnostima i volonterskom djelovanju.  Ovo područje otvoreno je svim javnim i privatnim organizacijama aktivnima u području sporta.

“Vjerujemo da za ovaj program ima zainteresiranih udruga na području Grada Ogulina, stoga vas pozivamo na prezentaciju programa Erasmus+ u suradnji s LAG Frankopan, na kojoj bi sportske udruge upoznali mogućnostima i prilikama koje im pruža korištenje ovog programa.
Prezentacija će se održati dana 30. siječnja 2023. godine u 20 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

U projektima mobilnosti lokalni sportski klubovi jačaju svoje kapacitete kroz usavršavanje svog osoblja, a u partnerskim projektima, sportske ustanove mogu osmisliti nove metode rada, organizirati sportske događaje ili razmijeniti dobra iskustva i prakse.
Korisnicima i prijaviteljima projekata mobilnosti na raspolaganju su bespovratna sredstva koja dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU, dok u projektima suradnji s inozemnim ustanovama upravlja Europska komisija”-javljaju iz gradske uprave.