Aktualno OG sada Ogulin

Zbog “snježne problematike”, objavom na Facebooku, građanima se obratio gradonačelnik Domitrović

Ponukan problemima izazvanim velikom količinom snijega koji je pao na našem području u proteklih par dana, ali i dijelom komentara i prozivanja na društvenim mrežama, građanima Ogulina se, također objavom na društvenoj mreži, obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović. U svom obraćanju navodi:

Poštovane Ogulinke i Ogulinci, sugrađanke i sugrađani,
ovih dana zadesila nas je još jedna u nizu prirodnih nepogoda. Nakon što je situacija stabilizirana želim se zahvaliti svim izvođačima na čišćenju snijega i njihovim djelatnicima koji su gotovo 48 sati neprekidno radili na čišćenju ulica, javnih površina, te sve ostale infrastrukture koja je potrebna za normalno funkcioniranje grada. Zahvaljujem se i svim građanima koji su nesebično, ručnim alatima, čistili vlastite ulaze i prilaze sa javnih površina. Zahvaljujem se i djelatnicima gradske uprave koji 24 sata dežuraju i rade na poslovima zimske službe.


Koristim priliku da se ispričam svim građanima koji su imali problema u kretanju ili prometovanju, te pozivam sve one kojima je učinjena bilo kakva šteta prilikom čišćenja snijega da prijave u gradsku upravu.
Ovom prilikom želim demantirati komentatore na društvenim mrežama, snijeg nas nije iznenadio jer sve predradnje za čišćenje, posipanje i održavanje nerazvrstanih cesta na području grada Ogulina su na vrijeme odrađene. Još 2019. godine proveden je postupak javne nabave za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada Ogulina temeljem kojeg je potpisan Okvirni sporazum na četiri godine sa SVIM izvođačima koji su se javili za poslove čišćenja snijega i posipanje cesta na navedeni natječaj. Temeljem okvirnog sporazuma u 12. mjesecu 2022. potpisani su ugovori sa SVIM izvođačima iz navedenog okvirnog sporazuma za obavljanje poslova čišćenja i posipavanja za zimsku sezonu 2022/2023.


Djelatnici gradske uprave redovno su pratili vremensku prognozu koja je ovog puta bila vrlo precizna i točna, te na vrijeme obavijestili izvođače koji su istog trenutka krenuli u čišćenje. Velika količina „teškog i mokrog“ snijega, te nedovoljan broj izvođača usporila je čišćenje 350 km nerazvrstanih cesta te je bilo određenih problema u jutarnjim satima koji su tijekom dana otklonjeni.


Ovim putem pozivam sve “stručnjake i znalce” sa društvenih mreža da do iduće godine nabave strojeve i opremu za čišćenje snijega, te se jave na javni natječaj koji će biti otvoren od strane grada te se uključe u čišćenje. Korist bi bila zasigurno dvostruka, grad bi u kratkom vremenu bio očišćen, a i zaradili bi „dobre pare“. Moram naglasiti da je grad uredan platiša, te plaća radne sate po ostvarenoj cijeni na postupku javne nabave.
Poštovani sugrađani, u idućih nekoliko dana očekuju nas nove oborine, stoga vas unaprijed molim za strpljenje.


S poštovanjem,
Dalibor Domitrović