Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sakoman: ‘Dužnosnik nije očekivao da ću istupiti, a sudac mi je rekao da ću učiniti političku štetu’

Sakoman je rekao da se konzultirao na više razina te da se obratio i sucu Vrhovnog suda Marinu Mrčeli. Mrčela je za Danas potvrdio da su razgovarali o navedenom slučaju te da je savjetovao psihijatru da sve prijavi nadležnim tijelima
“Očekujem da će me puno više pitati nego što ću reći”, rekao je Slavko Sakoman pred Državnim odvjetništvom prije nego li je dao iskaz vezano uz navodnu policijsku intervenciju koja se dogodila 31. prosinca prošle godine.

Podsjetimo, Sakoman je rekao da su policajci izašli na intervenciju, ponijeli kokain, te da ga je dvoje službenika, od njih troje, konzumiralo s osobama koje su zatekli u stanu.

Kako je rekao za Danas, na tulumu je bio i sin visokopozicioniranog dužnosnika koji, tvrdi psihijatar, nije konzumirao kokain.

“Pitanje je samo je li iskaz majke tog dečka, koji je navučen godinama na kokain i koja je platila tisuće eura dilerima… A konačno, i on sam mi je to rekao”, kaže psihijatar.
Prije nego li je dao iskaz rekao je i da se “pretvaramo u kokoko državu. Državu korupcije, kokaina i kocke.”

Rekao je i da ne zna je li naštetio ugledu policije. Izjavu je dao i nakon što je izašao iz Državnog odvjetništva:
“Ono što mogu reći, pokušavajući zaštititi dužnosnika i njegovu obitelj- prenio sam informaciju koju znam. Komunicirali smo i telefonom”, rekao je Sakoman pa dodao da dužnosnik nije očekivao da će istupiti u medijima. Informaciju koju sam dobio za njega i sina sam dobio iz kanala koji je prijetio da će biti puno veća šteta po njega jer postoje zli ljudi koji čekaju da se nekome osvete jer bi inače ta informacija došla u medije s puno ružnijom bojom”, kazao je Sakoman.
“Gospodin dužnosnik je očekivao da ja neću istupiti u medijima, ali kontest zbivanja je takve naravi da sam smatrao da je bolje da iznesem priču, a istovremeno je riječ o javnom interesu”, dodao je pa kazao da je kontaktirao suca Vrhovnog suda Marina Mrčelu da mu da savjet što da radi.
“Konzultirao sam se na više razina što u ovoj situaciji što učiniti. Rekao je da prijavim Uskoku, ako progovorim u medijima da ću učiniti političku štetu. Ja se pitanjem političke štete ne bavim. Govorim određene istine koje su od velikog značaja za desetine tisuća hrvatskih obitelji, osobito mladih”

Marin Mrčela za RTL Danas kaže da je Sakomanu savjetovao da slučaj konzumacije droge na intervenciji prijavi nadležnim tijelima i negira da je rekao da bi izlaženje priče u medijima nanijelo štetu, te da nije točno da je pokušavao zaštititi dužnosnika. (danas.hr)