Aktualno PROMO

Održana početna konferecija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu održana je početna konferencija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”. Voditeljica projekta Nataša Zatezalo okupljenima je predstavila temeljne smjernice njegove provedbe u narednim mjesecima. Radi se o nastavku vrlo uspješnog projekta Zaželi, koji se posljednjih godina uspješno provodio na našem području. Za provedbu ove 3. faze, u studenom prošle godine, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je Gradu Ogulinu odobrilo ukupno 1.480.750,00 kuna, odnosno 196.529,30 eura. Projekt je u 100%-tnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a partneri su i ovaj put Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Centar za socijalnu skrb Ogulin. Provedba projekta započela je 13. prosinca 2022. i trajat će do 13. kolovoza ove godine.

Zahvaljujući osiguranim sredstvima ovaj put zaposleno je 30 žena iz teže zapošljivih skupina. One će tijekom narednih 6 mjeseci, skrbiti o minimalno 180 starijih korisnika kojima je skrb potrebna. Između ostalog, pružat će im pomoć u obavljanju kućanskih poslova, a brinut će se i za higijenu njihovih stambenih prostora.

Dio sredstava bit će utrošen i za nabavku mjesečnih paketa kućnih i higijenskih potrepština korisnicima, ali i za nastavak radijskih emisija o ovom projektu, čije emitiranje će ubrzo započeti u programu Radio Ogulina.

Osim zaposlenica na projektu, početnoj konferenciji nazočili su zaposlenici stručnih službi Grada Ogulina, predstavnici partnera na projektu, začetnici ove projektne ideje Neven Ivošević i Neven Vujnović, te gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja.

U svom obraćanju okupljenima gradonačelnik Domitrović je istakao zadovoljstvo što se nastavlja provedba projekta koji je najznačajniji krajnjim korisnicima, odnosno osobama treće životne dobi kojima je pomoć potrebna. Riječi zahvale uputio je svima koji su radili na izradi projektnog projedloga, te posebno Nevenu Vujnoviću i Nevenu Ivoševiću, koji su ovu projektnu priču i započeli u našem gradu. Zaposlenicama je poželio puno sreće i uspjeha u radu.

Inače, ugovori sa zaposlenicama su potpisani neposredno prije početka same konferencije, a  uručeni su im upravo tijekom održavanja početne konferencije projekta. Ugovore su zaposlenicama uručili voditeljica projekta Nataša Zatezalo i gradonačelnik Dalibor Domitrović.