Aktualno OG sada Ogulin

Primopredaja vozila za djecu s posebnim potrebama

U prosincu prošle godine završeni su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni poslovne građevine pored stadiona NK Ogulin, tzv. zgrade „Miki“, koja je prenamijenjena u zgradu za djecu s teškoćama u razvoju. U objektu će se pružati usluge stručne pomoći i poludnevnog boravka za djecu u dobi od 6 do 18 godina. Točan naziv projekta je „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“.

U objektu će se s korisnicima provoditi individualne i grupne aktivnosti. U okviru projekta uređene su učionica, kuhinjski praktikum, prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba, prostorija za spremište didaktičkog materijala, prostorije za rad i boravak osoblja, kuhinja, sanitarni čvorovi, spremišta, ostave, kotlovnica i ostali popratni prostori. Djeci s teškoćama u razvoju omogućiti će se stručne usluge logopeda, defektologa, psihologa, te ostalih struka ključnih za njihov zdravstveni odgoj i društvenu inkluziju.

Projekt je u potpunosti, u 100%-tnom udjelu, financiran bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, a partner na projektu je Grad Ogulin, koji su zatražili produljenje realizacije projekta, zbog isporuke vozila za djecu s posebnim potrebama.  Primopredaji su jučer nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović i djelatnik gradske uprave Željko Gračanin.

Završetak projekta bit će 15. veljače i onda slijedi stavljanje u funkciju, iako se još ne zna način ni model, jer je kod prijave na javni poziv bilo rečeno da će se odmah krenuti sa soft aktivnostima, no to se nije dogodilo. Traži se model za upravljanje, financiranje i zapošljavanje djelatnika, kroz neku ustanovu, a to bi trebalo biti gotovo do kraja godine.

https://youtu.be/CKeLdPbotJM