Aktualno OG sada Ogulin

“U slučaju Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi sam zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto…”

Tijekom posljednjih dana nacionalni mediji pišu o novoj aferi koja potresa Vladu premijera Andreja Plenkovića. Nakon propitivanja tko je “AP”, u javnost su iscurile SMS poruke koje obuhvaćaju uski krug premijerovih najbližih suradnika, objavljene u tjedniku Nacional, a koje bude sumnju da su svi oni namještali poslove i tvrtkama i pojedincima i to preko bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića.

Uz glasnogovornika Vlade Marka Milića, glasnogovornika stranke Zoltana Kaboka navodi se i glavni tajnik stranke. I tu popis nije konačan. Jer, sumnjive razmjene porukama vodili su, prema tvrdnjama Nacionala, i ministar gospodarstva, i predstojnik premijerova ureda, a Jakopčić se javljao i predsjedniku Sabora.

Portal 24sata objavio je sinoć da su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić i ministar graditeljstva Branko Bačić pisali Jakupčiću. Dio poruka ministrice Vučković odnosi se i na Šumariju na našem, ogulinskom području.

Između ostalog, Vučković 2. listopada piše Jakupčiću: “Domagoj Magdić. Šumarija Ogulin.” Jakupčić odgovara: “OK. On je upravitelj Šumarije Josipdol. Ima ambicije za drugo radno mjesto.” Vučković odgovara potvrdno.

“Ministrice, Domagoj Magdić iz UŠP-Ogulin, Šumarija Josipdol, da bi bio to što želi, mora prije svega, položiti ispit u našoj Komori. On to zna i rekao je da će položiti do Nove godine. Pozdrav”, piše Jakupčić, prenosi 24sata.

Očitovanje ministrice Marije Vučković

Danas nam je stiglo očitovanje ministrice poljoprivrede Marije Vučković na medijske napise o SMS porukama s bivšim predsjednikom Uprave HŠ Jakupčićem, koje prenosimo u cijelosti:

U vezi s objavljenim porukama u javnim medijima, očitujem se kako nikad nisam od bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića tražila pojedinačne usluge protivne propisima i zakonu.

U slučaju gospodina Domagoja Magdića zaposlenog u Šumariji Josipdol, u jednoj prigodi sam zamoljena provjeriti zadovoljava li uvjete za drugo radno mjesto, sukladno sistematizaciji, pri čemu je iz objavljenih poruka vidljivo da gospodin Jakupčić povratno obavještava koji su uvjeti za takvo radno mjesto. Nikad više u nijednoj prigodi nisam pitala za gospodina Magdića.

Netočno je da sam tražila prijem točno određenog pripravnika putem poruke, naprotiv, moje je pitanje, slijedom upita na različitim događanjima ili susretima, bilo prima li tvrtka Hrvatske šume uopće pripravnike šumarske struke u Dalmaciji.

Nadalje, što se tiče poruka koje spominju premještaj određene osobe, mogu reći da se ovog razgovora sjećam, i koliko se sjećam, radilo se o osobi u drugom stanju koja je radila na mjestu revernika u Šumariji Donji Lapac te je imala problema u to vrijeme s dugotrajnim putovanjima. Premještena je u Šumariju Lekenik gdje, prema posljednjim informacijama, i danas radi kao revernik, diplomirani inženjer šumarstva.

Na kraju, u vezi s tvrtkom Cedar, pri čemu iz objave ne vidim nikakve moje poruke, sjećam se dopisa u vezi s navedenom tvrtkom poslanih od strane jedinice lokalne samouprave na kojoj je tvrtka imala sjedište. Koliko je meni poznato, tvrtka Cedar je, nažalost, otišla u stečaj, a prije toga je podmirila sva dugovanja prema Hrvatskim šumama.

Nijedna osoba koja se spominje u porukama nije primljena na radno mjesto za vrijeme moje dužnosti” – navodi ministrica.