Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Saboru danas o raspravljenim točkama

Nastavak sjednice Hrvatskog sabora danas je počeo iznošenjem slobodnih stavova. U nastavku se očekuje glasovanje o raspravljenim prijedlozima zakona u prošla dva tjedna. Razmotrit će se i izmjene Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin.
Izmjenama Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin se uz projekt za izgradnju infrastrukture terminala za ukapljeni prirodni plin, uređuje i potprojekt gradnje mjesta za opskrbu ukapljenim prirodnim plinom.

Donošenjem tog zakona pitanje mjesta za opskrbu ukapljenim prirodnim plinom neće se vezivati isključivo za određenu lokaciju nego će se odabrati optimalna lokacija mjesta opskrbe tim plinom uzimanjem u obzir svih tehničkih, prostornih i financijskih parametara.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović ranije je rekao da, kako bi se zadovoljilo tržište u kratkoročnom razdoblju i do 2030. godine, u Hrvatskoj treba postojati minimalno 11 punionica koje će omogućiti punjenje cestovnih vozila, a neke od njih će trebati omogućavati i punjenje plovnih objekata.

Prije toga zastupnici će se izjašnjavati o predloženim amandmanima te glasovati o točkama raspravljenim u prošla dva tjedna.

Zastupnici će u četvrtak raspraviti izvješće glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o radu državnih odvjetništava u 2021. godini. U 2021. državni odvjetnici radili su na više od 725 tisuća predmeta pred sudovima, a riješeno je više od 227 tisuća predmeta. (Hina/HRT/A.V.)