Aktualno PROMO

104. rođendan najstarije korisnice projekta “ZAŽELI III – GRAD OGULIN”

Povodom njenog 104. rođendana zaposlenice projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”, posjetile su Smiljanu Miščević, najstariju korisnicu projekta,

Smiljana Miščević rođena je 1919. godine, živi u Gornjim Dubravama te je najstarija stanovnica ogulinskog kraja. Ponosna je majka dvoje djece, troje unučadi i dvoje praunučadi, koji je rado posjećuju.
Prema riječima njezine kćeri, baka Smiljana od rođenja je živjela ispred svog vremena. Ustrajala je da školuje svoju djecu, te je bila borac kroz cijeli život, koji nije bio nimalo lagan.

Iako je danas sluh i noge više ne služe najbolje, dane provodi u toplini svog doma, okružena brigom i pomoći svoje obitelji.
Od 1. veljače baka Smiljana korisnica je projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”, gdje ju obilaze dvije zaposlenice koje djeluju na području Trošmarije i Gornjih Dubrava. Pomoć joj najviše pružaju kroz druženje, razgovor i šetnju, što je najviše veseli, jer pored obitelji voli društvo. S puno ljubavi zaposlenice projekta baki su napravile rođendansku tortu, koja ju je jako razveselila, te je njome počastila obitelj i uzvanike.

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović prošle je godine, na njezin 103. rođendan, osobno posjetio baku Smiljanu, a ove godine je preko vrijednih zaposlenica projekta „Zaželi III – Grad Ogulin“ uz prigodni poklon uputio dobre želje i iskrene čestitke za 104. rođendan.
Grad Ogulin provodi projekt „Zaželi III – Grad Ogulin“ koji je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Ukupna vrijednost projekta je 196.529,30 € (1.480.750,00 kn) i financiran je 85 % sredstvima Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Državnog proračuna RH. Razdoblje provedbe projekta je od 13. prosinca 2022. do 13. kolovoza 2023. godine.