Aktualno OG sada Ogulin

Ivan Vuković županici:”Jeste li svjesni da ne možete raditi retenciju bez građevinske dozvole”

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, troje vijećnika iz Ogulina postavilo je pitanja. Osim Tomislava Lipošćaka (HDZ) i Ivane Salopek Šumonja (SDP) čija smo pitanja objavili, za riječ se javio i Ivan Vuković (SDP) koji se zanimao za gradnju retencije u Ogulinu.

S obzirom da je došlo do problema s mikrofonom dok je postavljao pitanje, zamoli smo ga da nam kaže što ga je zanimalo. Evo što je rekao:
“Pitao sam o retenciji, faza 2. Ugovor za gradnju ove faze, odnosno zaštite HŽ Infrastrukture, potpornog zida, uručen je izvođaču 31.1.2023. Vrijednost radova je 8 milijuna eura, a županicu sam pitao je li svjesna činjenice da je uručen ugovor za izvođenje radova, bez građevinske dozvole?! Županica je izjavila da je ona redovito prisutna na svim koordinacijama sa investitorom u vezi dinamike radova, pa me zanimalo je li svjesna da dinamika radova na retenciji ovisi o građevinskim dozvolama. Jer, ako nema građevinske, ne može se ni raditi. Pitam se što je ona onda  radila na tim koordinacijama?”

U odgovoru je županica priznala da nema građevinske dozvole, te dodala:

Vuković je replicirao i rekao da je sve praktički bilo “samo naslikavanje”: