Aktualno OG sada Ogulin

Gimnazijalci uspješni na natjecanjima

Odlični rezultati na županijskom Natjecanju iz matematike!

Ogulinska Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana bila je domaćin županijskog Natjecanja iz matematike za učenike srednjih škola na kojem je sudjelovalo 46 učenika koji su se plasirali na ovu razinu natjecanja, a predstavljali su Gimnaziju Karlovac, Tehničku školu Karlovac, Srednju školu Slunj, Srednju školu Duga Resa, Ekonomsko-turističku školu Karlovac i školu domaćina, Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana. U provedbi natjecanja sudjelovalo je i 16 nastavnika, članova Županijskog povjerenstva.

Učenici ogulinske gimnazije postigli su odlične rezultate! U kategoriji četvrtih razreda prvo mjesto osvojila je Lucija Stipetić i tako nastavila svoj niz prvih mjesta na ovom natjecanju iz prethodnih godina, dok je Matej Vuković bio odmah iza Lucije, na drugom mjestu. Mentorica učenicima je profesorica Ivanka Matešić. U kategoriji trećih razreda četvrto mjesto osvojio je Bruno Crnković čija je mentorica profesorica Bojana Jovetić Grba. U kategoriji prvih razreda Jana Bertović osvojila je peto, Nikola Kovačević deveto, a Vanja Stipetić dvanaesto mjesto. Njihova mentorica je profesorica Ivana Brozović.

 

Županijsko natjecanje iz informatike ‘Infokup’ 
Učenici Gimnazije sudjelovali su i na županijskom natjecanju iz informatike ‘Infokup’ i postigli sjajne rezultate. Natjecanje se održalo u petak, 17.2., a škola domaćin bila je Gimnazija Karlovac.
Učenici su se natjecali u kategoriji ‘Osnove informatike’. Učenik trećeg razreda Dražen Grgurić osvojio je 1. mjesto, a Luka Vukušić, također učenik 3. razreda, osvojio je 3. mjesto u ukupnom poretku. Njihov mentor je nastavnik informatike Mihael Vučić. Učenik 2. razreda Nitaj Bilić osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku, a njegov mentor je nastavnik informatike Bojan Grba.

Prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika
Učenice Gimnazije, Ema Grubišić iz 4.a (jezična gimnazija) i Patricia Stipetić iz 4.d (hotelijersko-turistički tehničar), sudjelovale su na Županijskom natjecanju iz njemačkoga jezika koje je održano u Lasinji. Obje učenice postigle su sjajan rezultat – osvojile su prva mjesta u svojim kategorijama natjecanja! Pokazale su izvrsno znanje i trud pri usvajanju njemačkog kao drugog stranog jezika. Mentor učenicima je profesor Dario Kostelić.(foto: GiSŠ B.F. Ogulin)