Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska Gimnazija među 30 najboljih gimnazija u Hrvatskoj!!

Jutarnji list u ponedjeljak je objavio tekst pod naslovom „Ovo su najbolje gimnazije u Hrvatskoj“ (autorice teksta su novinarke Karla Zupićić i Kristina Turčin) u kojem se analiziraju i istražuju rezultati prošlogodišnjih učenika završnih razreda na obaveznim ispitima Državne mature (Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik). Istraživanje je obuhvatilo 144 škole koje provode gimnazijske programe i ukupno 225 gimnazijskih odjela u tim školama (opća, jezična, prirodoslovna, prirodoslovno-matematička itd.).

Koristili su se službeni podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Jutarnji je u svom pisanom izdanju objavio popis 30 najboljih gimnazija u Hrvatskoj, prema navedenim rezultatima, a naša Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana našla se u tom odabranom društvo i to na odličnom 26. mjestu! Uzeti su u obzir prošlogodišnji rezultati naših učenika završnih razreda i jezične i opće gimnazije. Ovo je još jedan dokaz izvrsnog rada u školi kao i odlične pripreme učenika za Državnu maturu te upis na fakultete. Dokaz je to i kako Ogulin ima školu koja stoji ravnopravno uz gimnazije iz velikih gradova i županijskih središta (samo se 6 gimnazija izvan tog kruga našlo na popisu 30 najboljih).

Još je zanimljiviji podatak koji se dobije kada se gledaju pojedinačno svi gimnazijski razredi prošlogodišnjih maturanata (ukupno 225 u Hrvatskoj obuhvaćenih istraživanjem). Na toj ljestvici  je prošlogodišnji 4.b razred opće gimnazije na visokom 14. mjestu iz Hrvatskog jezika i 22. mjestu iz Matematike u državi što su sjajni rezultati!
Vesele nas ovakvi objektivni pokazatelji i rezultati rada te smo ponosni na naše učenike i nastavnike!” – kažu iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin. (foto:scan jutarnji list)