Aktualno OG sada Ogulin Turizam - vijesti

Otvorene prijave za “Igra kolo”

Nakon što je održan 2. sastanak Organizacijskog odbora Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo 2023.”, raspisan je i javni poziv potencijalnim sudionicima da se prijave na ovogodišnje, 27. izdanje, ove Smotre. Smotra će se u Ogulinu održavati od 29. svibnja do 4. lipnja. Tijekom tih dana organizatori planiraju upriličiti Dan otvorenih vrata KUD-ova Karlovačke županije, Priča kolo, Malo kolo, edukacijske radionice za djecu i mlade, dok su glavni nastupi sudionika predviđeni za 3. i/ili 4. lipnja.

“Sudjelovati možete s programom u trajanju najviše od 8 minuta, a koji ste u mogućnosti pripremiti bez ograničenja sadržaja, točnije da vaše društva nastupi s programom bio on ples, pjesma, revija narodnih nošnji, a sve s razlogom da Smotra okupi što veći broj folklornih društava i sudionika i dokazati da unatoč teškim uvjetima rada i djelovanja bogatstvo hrvatske tradicijske kulture i vrednote vašeg užeg zavičaja i dalje uspješno nesebično i s ponosom čuvate od zaborava.
Zahvaljujemo vam na šarenilu raskošnog narodnog ruha nemjerljive vrijednosti i zvucima tradicijskih instrumenata koji prate pjesme i korake naučene od naših starih i vjerujemo da ćete kao pravi čuvari ponosno uveličati 27. Smotru izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo.” – poručuju iz Organizacijskog odbora smotre.

Prijavnice je potrebno dostaviti putem priloženog Google obrasca najkasnije do 1. svibnja, do 17 sati, a radi izrade programa Smotre. Nakon navedenog datuma više neće biti moguće zaprimiti nove prijave. Ovim putem organizator se obvezuje, ukoliko bude više prijavljenih društava na jedan od predloženih datuma, izraditi konačni raspored nastupa u skladu s pravilima Smotre ili ukoliko broj sudionika bude manji od planiranog odrediti jedan datum za održavanje glavnih nastupa. Dodatne informacije možete zatražiti i putem elektroničke adrese [email protected].
Za prijavu potrebno je ispuniti online prijavnicu https://forms.gle/bhxenMX9qaCxdBRf6 , koja je objavljena na službenoj Facebook stranici Smotre.