Aktualno OG sada Ogulin

Promocija knjige ” Čuvarica stabla” Ane Salopek

“Čuvarica stabla” druga je tiha knjiga/silent book Ogulinke Ane  Salopek,  a objavljena je u izdanju “Knjiga U Centru”.

„Čuvarica stabla“ autorice i ilustratorice Ane Salopek je silent book/tiha knjiga, namijenjena publici svih uzrasta. „Čuvarica stabla“ pred nas stavlja probleme današnjeg društva naglašavajući onaj najveći problem – raskid veze sa prirodom. Vodeći nas kroz tri vremenska razdoblja, odnosno prošlost, sadašnjost i budućnost autorica nas suočava s pohlepom, željom za moći i vladanjem nad drugim živim bićima, uništavanjem biljnog i životinjskog svijeta i samim time i uništavanjem čovječanstva. „Čuvarica stabla“ je poziv na promišljanje i ponovno povezivanje s prirodom; davanje glasa onima koji ga nemaju; proslava kreativnosti čovjeka.

Kada bih krenula pisati o čemu je knjiga uništila bih magiju čitanja tihih knjiga i sudjelovanja u stvaranju priče. Neka vam bude zagrljaj i ohrabrenje” – kaže Ana Salopek.
.
Predstavljanje “Čuvarice stabla” dogoditi će se u srijedu, 22.03. u 18:00 sati u Kulturnom centru Mesnička, u Zagrebu.

O knjizi će govoriti Zoran Pongrašić glavni urednik Knjige u Centru i autorica Ana Salopek, a da sve ne bi bilo u riječima u neki drugi svijet će nas svojim snažnim glasom i gitarom odnijeti Domagoj Vuković.