Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Učenice u Sesvetama tukle vršnjakinju i sve snimale, no ona nije jedina žrtva

Zagrebačka policija je provela dva kriminalistička istraživanja nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u nasilničko ponašanje i jednom maloljetnicom zbog sumnje da je sve snimala putem mobitela.
Točnije, sumnja se da su 14. ožujka 2023. godine u večernjim satima, ispred škole na Trešnjevci, dvojica maloljetnika tjelesno napala vršnjaka kojeg poznaju od ranije, a što je maloljetnica snimala svojim mobilnim telefonom, nakon čega se snimka napada proširila društvenim mrežama.

“Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika u odnosu na navedeni događaj biti podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu”, priopćila je policija.

Također, zagrebački su policajci proveli drugo kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog sumnje u nasilničko ponašanje prema maloljetnici.Sumnja se da su 14. ožujka 2023. godine u večernjim satima, ispred škole u Sesvetama, presrele maloljetnicu te ju srušile na tlo, a potom, dok je ležala, više ju puta udarile nogama i rukama po glavi i tijelu. Jedna od maloljetnica, sumnja se, napad je snimila svojim mobilnim telefonom nakon čega se snimka napada proširila društvenim mrežama.

Liječnička pomoć oštećenoj maloljetnici pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava. Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.(N1)