Aktualno OG sada Ogulin Turizam - vijesti

Bajkovita zima uz ognjište – od danas brojne radionice

I ove godine u Ivaninoj kući bajke provodi se projekt Bajkovita zima uz ognjište, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Proteklog vikenda u sklopu projekta provodila se dvodnevna besplatna radionica pripovijedanja za djecu i mlade od 7 do 14 godina. Interes je bio velik, a budući pripovjedačici mogli su naučiti osnove ovog sve popularnijeg umijeća. U nedjelju su polaznici radionice publici ispripovijedali bajku Nahodptica i Lenčica koju su usvojili tijekom svega četiri sata rada, obraćajući pažnju na tehnike pripovijedanja i odnos pripovjedača prema bajci i publici. Radionicu je vodila djelatnica Ivanina kuće bajke i dugogodišnja pripovjedačica Sanja Kolić.

Glavninu događanja u sklopu ovog projekta pripremaju danas, posljednjeg dana zime, kada obilježavamo i Svjetski dan pripovijedanja.

Tako vas ovog sasvim posebnog ponedjeljka uz njihovo  čarobno ognjište, od 10 sati pa svakog punog sata, očekuju renomirane domaće pripovjedačice Nevena Zuber, Sabina Gvozdić, Margareta Peršić, Andreja Krenek, Ana Bilić i Sandra Vukoja. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti uživati u njihovim bajkama uživo očekuju snimke pripovijedanja koje će objaviti na  YouTube kanalu.
No to nije sve. Proslavu pripovijedanja nastavljaju i od 16:30 kada započinje pripovjedna šetnja Ogulinom! Ova kraća šetnja znamenitim lokacijama našeg čarobnog grada odvest će sve zainteresirane u svijet bajki zahvaljujući pripovjedačicama koje će svaku od tih lokacija dodatno uveličati jednom kraćom bajkom. Predviđeno trajanje je jedan sat, a početna točka je Ivanina kuća bajke. Svi ste pozvani pridružiti se!