Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tomašević o obnovi u Zagrebu: Zadovoljan sam onim dijelom koji je u našoj nadležnosti, ali zamjenske kuće su sramota

Uoči obilaska potresom pogođenih dijelova Zagreba, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu press konferenciju.
‘Građevinska aktivnost se zahuktala u obnovi gradskih i državnih institucija. Grad postaje veliko gradilište i to nam je drago’, kazao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.’Do sada je obnovljeno 168 zgrada u odgoju i obrazovanju, od čega pet cjelovito. Šesta se dovršava, to je Glazbena škola Blagoja Berse. Sedma je Gimnazija Tituša Brezovačkog, osma je Gornjogradska gimnazija. U ovim obnovama više od 2000 učenika vratilo se u matične školske zgrade’, rekao je Korlaet.

O obnovi tri godine nakon potresa govorio je Tomašević. ‘Zadovoljan sam onim dijelom koji je u našoj nadležnosti, a to su javne zgrade. Zagreb je jedini uspio cjelovito obnoviti neke svoje institucije. Iz Fonda solidarnosti je, kad smo preuzeli vlast, bilo prijavljeno dva milijuna eura, a sada očekujemo da Zagreb povuče 185 milijuna eura. Napravili smo ogroman iskorak da se što više povuče iz Fonda solidarnosti’, poručio je Tomašević. ‘To su zgrade u novom ruhu. Najmodernije, energetski učinkovite. Učenici su bili zabezeknuti i nisu mogli vjerovati da je to njihova škola’, poručio je zagrebački gradonačelnik. Više na tportalu.