Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Podrška HDZ-u raste: Pogledajte kako stoje ostale stranke i tko je najpopularniji političar u državi

HDZ ima 30,4 posto podrške i pozitivan trend. Rezultat im je za više od jednog postotnog poena bolji nego u veljači

Dnevnik Nove TV donosi tradicionalno mjesečno istraživanje Crobarometar za ožujak 2023. Istraživanje pokazuje da HDZ-u ne štete ni inflacija, ni kritike oporbe, ni brojne afere koje se samo nižu.

Uživaju 30,4 posto podrške ispitanika i pritom imaju pozitivan trend, a rezultat im je za više od jednog postotnog poena bolji nego u veljači. Na drugom mjestu, ali daleko iza, je SDP s 12,4 posto podrške ispitanika. Treći je MOST s 8,4 posto, a četvrta platforma Možemo sa 7,2 posto podrške. Obje stranke bilježe negativni trend.

Najpozitivnijim građani doživljavaju predsjednika Republike, Zorana Milanovića. Na drugom je mjestu Ivan Penava, slijedi Božo Petrov, četvrti je Andrej Plenković, a peti Tomislav Tomašević. Najnegativniji dojam ispitanici imaju spram Milorada Pupovca, slijedi Andrej Plenković, a treće mjesto u top petorci najnegativnijih dijele Gordan Jandroković, Hrvoje Zekanović i Zlatko Hasanbegović.

Već drugi mjesec zaredom raste broj građana koji smatraju da država ne ide u dobrom smjeru, a u ožujku je tako mislilo gotovo tri četvrtine ispitanika. (T.L., jutarnji.hr)