Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljen Financijski kompas autorice Manuele Mihaljević Sabljak

Sinoć je u ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu predstavljen Financijski kompas – organizator osobnih financija autorice Manuele Mihaljević Sabljak.

Manuela Mihaljević Sabljak je ujedno organizatorica za osobne financije, te autorica online programa Pokreni svoj financijski kompas.

Predstavljanje, koje je moderirao Dubravko Dragičević, održano je u sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca. Osim spomenute autorice, na predstavljanju su sudjelovali Petra Marušić, direktorica u OVB-u, Branko Rumenović, prof. savjetnik i predsjednik Udruge Ekonom, te Blanka Poljak Franjković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Financijski kompas svojim korisnicima nudi inovativnost i motivaciju. To je kompas koji će svom vlasniku pomoći da vidi gdje “curi” njegov novac, a ujedno je i odličan alat putem kojeg možemo naučiti kako kontrolirati našu potrošnju.
Tijekom predstavljanja naglasak je stavljen i na važnost te ulogu financijske pismenosti. Govora je bilo i o tome koliko joj je pažnje posvećeno u radu s djecom i mladima u školama. U tom smislu istaknuta je i važnost cjeloživotnog učenja, te neformalnih oblika obrazovanja. Ovo poučno predstavljanje je održano u sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca.