Aktualno OG sada Ogulin

Sinoć održan “Zeleni panel”

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu održana je panel rasprava pod nazivom “Zeleni panel”.

Panel raspravu organizirali su zajedničkim snagama Grad Ogulin, ogulinska Udruga žena i Klub za mlade Ogulin. U panel raspravi sudjelovali su gradonačelnik Dalibor Domitrović, direktorica ogulinskog SKG-a Sanja Tomić, direktor ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić i ekologinja Livija Ceranić. Tijekom rasprave, koju je moderirala Mihaela Milanović Poljak, bilo je govora o važnosti zaštite prirode, ne samo zbog očuvanja biološke raznolikosti, već i zbog nas samih.

U tom smislu gradonačelnik Dalibor Domitrović govorio je, između ostalog, o ulaganjima Grada Ogulina u cijeli sustav gospodarenja otpadom te potrebi zaštite prirodnih resursa na našem području. Direktorica SKG-a Sanja Tomić je govorila o održivom sustavu gospodarenja otpadom i ulozi ove gradske tvrtke u njemu. Dotakla se i divljih odlagališta otpada na našem području, govorila je o stanju na odlagalištu otpada Sodol, a priliku je iskoristila da s publikom podijeli i korisne savjete o odvajanju otpada.
Bojan Prebežić, direktor ogulinskog Vodovoda i kanalizacije, posjetiteljima je približio rad sustava odvodnje na našem području, a osvrnuo se na i specifičnosti ogulinskog pročistača otpadnih voda.

U panel raspravi sudjelovala je i ekologinja Livija Ceranić, koja je istakla važnost brige o okolišu. Publici je pokušala pojasniti i koliko smo do sada, našim činjenjem, već nanijeli štete okolišu.

I posjetitelji su imali priliku panelistima postavljati pitanja, a tijek zanimljive panel rasprave imali ste priliku slušati uživo u programu Radio Ogulina.