Aktualno OG sada Ogulin

Damir Šantek Ogulincima predstavio svoju knjigu “Gdje misli nestaju”

“Gdje misli nestaju” naziv je knjige koju je u petak, u velikog dvorani ogulinske Gradske knjižnice i čitaonice, predstavio putopisac Damir Šantek. Zanimljivo predstavljanje djelatnice Knjižnice organizirale su povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i Noći knjige, koji se svake godine obilježavaju 22. travnja.

Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba, Ogulincima je govorio o uzbudljivom putovanju do mjesta na zemlji koja su tek rijetki posjetili. “Gdje misli nestaju” je zbirka koja se sastoji od 34 putopisa, kroz koja nas autor upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe. Osim toga dva teksta su posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Predstavljanje je bilo popraćeno fotografijama, koje su posjetiteljima Knjižnice približile neke od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstvene klifove, te mnoge druge atraktivne prirodne fenomene. Autor se ujedno osvrnuo i na ljude koje je susreo na svojim putovanjima te njihove sudbine.

Zanimljiva iskustva s putovanja gosta plijenila su pažnju publike, koja je na kraju imala priliku i kupiti spomenutu knjigu.