Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinskim školarcima se danas u Knjižnici predstavio Domagoj Jakopović – Ribafish

U sklopu obilježavanja Noći knjige 2023., u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice održan je danas književni susret s Domagojem Jakopovićem Ribafishem. Priliku za poučno druženje s ovim popularnim kolumnistom, novinarom, televizijskim voditeljem i pokretačem brojnih projekata, dobili su ovaj put učenici ogulinskih osnovnih i srednjih škola.

Domagoj Jakopović im se predstavio odgovarajući na pitanja našeg kolege Dubravka Dragičevića. Između ostalog, s učenicima je otvoreno podijelio tragično iskustvo gubitka svog sina Roka, a otkrio je i kako se nosi s tugom. Popularni Ribafish se dotakao i projekta RokOtok koji je nastao upravo u spomen na Roka, radoznalog veselog dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao obići sve hrvatske naseljene otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj trinaestoj godini, kada je Rok napustio ovaj svijet. Njegov otac ipak je potom odlučio ispuniti obećanje svom sinu, plivati od otoka do otoka, nastaviti priču i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov nikad završen životni projekt.

Cilj projekta RokOtok je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport, igru i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, Ribafish klince uči o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg posjeti, a projekt ima i snažnu ekološku komponentu.

Tijekom književnog susreta Ribafish je, između ostalog, progovorio i o utjecaju modernih tehnologija te društvenih mreža na našu svakodnevicu, s naglaskom na djecu i mlade te kako sve to utječe na njihove odnose s roditeljima i članovima obitelji.

Ogulinski učenici su pažljivo slušali i upijali riječi današnjeg gosta, iz čijeg životnog iskustva i rada doista imaju što naučiti.

Inače, ovo zanimljivo gostovanje organizirano je u suradnji s ogulinskom Gimnazijom i strukovnom školom “Bernardina Frankopana”.