Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Splitskom studentu određen pritvor zbog prijetnje pokoljem

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 22-godišnjem studentu splitskog Filozofskog fakulteta koji je svojim kolegama i profesorima prijetio masovnim ubojstvom, doznaje Hina na sudu.

Studentu je određen pritvor nakon ispitivanja u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu i procjene vještaka psihijatra zbog opasnosti od počinjenja težeg kaznenog djela i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema pisanju “Slobodne Dalmacije”, 22-godišnjak je u posljednja dva dana uhićen u dva navrata.

Prvi put je uhićen zbog sumnje da je počinio kaznena djela lažne uzbune i prijetnje kada je u razgovoru sa svojim kolegama na engleskom jeziku, preko komunikacijske platforme, najavio da će ih sve zaključati u dvoranu za predavanja i pobiti hicima iz vatrenog oružja. Najvjerojatnije su, doznaje uz ostalo “Slobodna”, američke nadzorne službe obavijestile splitsku policiju koja je pretražila stan u kojem student živi.

Kako nije pronađeno oružje ni streljivo, osumnjičeni 22-godišnjak je nakon iznošenja svoje obrane pušten da se brani sa slobode.

Student je ponovno uhićen nakon što je sud odobrio nalog za pretragu njegovog mobitela i računala, kojom prilikom su istražitelji pronašli više desetaka uznemirujućih snimaka masovnih pokolja po američkim školama i fakultetima. Uz to, pronađena je i videosnimka osumnjičenika kako s nekoliko svojih prijatelja u okolici Splita vježba pucanje iz vatrenog oružja. (Hina/HRT/R.S.)