Aktualno OG sada Ogulin

U petak će se u ogulinskom Zavičajnom muzeju obilježavati Noć tvrđava

Zavičajni muzej Ogulin se i ove godine uključuje u manifestaciju „Noć tvrđava“, koja je nastala u sklopu europskog projekta Fortitude. Cilj manifestacije je obogaćivanje turističke ponude i poboljšavanje aktivnosti utvrđenih lokaliteta u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Manifestacija će se održati u petak, 5. svibnja.

Ovaj put će program ogulinskog Zavičajnog muzeja biti posvećen baštini obitelji Frankopan, čiji je knez Bernardin Frankopan, izgradivši obrambenu utvrdu Stari grad Ogulin, utemeljio grad Ogulin. Upravo u ovoj utvrdi već 56 godina djeluje Muzej.

Kako bi o frankopanskoj baštini učili od malih nogu, djelatnici Zavičajnog muzeja, u okviru ove manifestacije,  za učenike produženog boravka ogulinskih osnovnih škola pripremaju četvrto izdanje radionice učenja glagoljice, pod nazivom „Muzejska glagoljarnica“.

Za odrasle, pak, pripremaju predstavljanje knjige „Stella Aurea“ – Priče o Frankopanima – 2. dio“, koju će predstaviti njen autor Tomislav Beronić. Predstavljanje knjige će se održati u petak, 5. svibnja, u 18 sati na 1. katu Zavičajnog muzeja Ogulin. Ulaz je besplatan.