Aktualno OG sada Ogulin

Anton Božičević je novi predsjednik PVZ Ogulin

Sinoć je održana 16. izvanredna, izborna skupština Područne vatrogasne zajednice Ogulin.
Nakon izbora radnih tijela, uslijedilo je podnošenje Izvješća o radu PVZ Ogulin za 2022. godinu. Tom prigodom je predsjednik Mladen Žilić istaknuo, među ostalim, naveo da se Područna vatrogasna zajednica Ogulin sastoji od 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 1 Javne vatrogasne postrojbe i 1 dobrovoljnog vatrogasnog društva u gospodarstvu. Na području grada Ogulina djeluje 5 dobrovoljnih društava, 1 javna vatrogasna postrojba i 1 DVD u gospodarstvu. Ovaj sustav broji ukupno 1.400 članova/vatrogasaca, od čega oko 150 operativnih vatrogasaca, te 21 profesionalni vatrogasac u JVP Ogulin, što iznosi oko 170 operativnih vatrogasaca. Na području grada Ogulina, s djelatnicima JVP Ogulin ukupno je 79 operativnih vatrogasaca.

U 2022. godini djelatnici Javne vatrogasne postrojbe i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava odradili su ukupno 415 intervencija. Od većih intervencija za izdvojiti je veći angažman vatrogasaca prilikom izlijevanja rijeke Dobre izvan svojeg korita, u rujnu u dva navrata.

Nakon izvješća o financijskom poslovanju PVZ Ogulin za 2022. godinu, usvojeni su plan rada i nabave za ovu godinu, a, nakon razrješenja dosadašnjeg, pristupilo se izboru novog predsjednika. Jedini kandidat za tu dužnost bio je Anton Božičević, a, voljom 36 nazočnih delegata PVZ Ogulin, on je u konačnici i izabran na tu dužnost.

Tijekom službenog dijela Juraj Gerić je, uime DVD-a Ogulin, predstavnici IDVD-a ogulinske bolnice predao donaciju dijela njihove opreme, u vidu opasača i kaciga, koja će biti korištena za potrebe natjecanja i vatrogasnih susreta.

Pri samom kraju službenog dijela, Skupštini se obratio glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković. Uputivši samo pohvale za rad dosadašnjeg predsjednika Mladena Žilića, Antonu Božičeviću je poželio da bude podjednako tako uspješan u narednom razdoblju. U  podužem govoru osvrnuo se na stanje u vatrogastvu na području Karlovačke županije, odrađene zahtjevne intervencije u prošloj godini, ali i probleme s kojima se susreće hrvatsko vatrogastvo.

Samo riječi hvale za rad PVZ Ogulin i dosadašnjeg zapovjednika Žilića imao je i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. Naglasio je kako će Grad Ogulin i dalje podupirati rad vatrogasaca na našem području, a, kao jedan od važnih zadataka, istakao je i rad na povećanju izdvajanja za plaće zaposlenika JVP Ogulin.

Skupštini su nazočili i Damir Brozinić, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Bosiljevo, Mladen Porubić, predstavnik ogulinske Stanice HGSS-a, te Dragan Rudančić i Pero Damjanović, načelnici Općina Josipdol i Plaški.