Aktualno OG sada Ogulin

Ove godine će se Maturijada održati na Crvenom igralištu

U uredu gradonačelnika Dalibora Domitrovića, održan je sastanak svih sudionika bitnih za organizaciju ovogodišnje Maturijade. Sastanku su prisustvovali predstavnici maturanata obje ogulinske srednje škola, njihovi razrednici, ravnatelji škola, predstavnici Policijske postaje Ogulin, te ravnateljice Ivanine kuće bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin.

Cilj ovog sastanka bio je zajednički dogovor i usuglašavanje svih pitanja oko načina organizacije proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja. Tako je kao datum održavanja Maturijade određen petak, 26. svibanj, što je ujedno i posljednji dan nastave za maturante. Ruta prolaska povorke oko 140 maturanata bit će, kao i uvijek, glavna gradska ulica, Ulica Bernardina Frankopana. Ona će tog dana, u vremenu od 9.30 do 10 sati, biti zatvorena za sav promet.

Za razliku od prijašnjih godina, lokacija održavanja same proslave neće biti u dvorištu Frankopanskog kaštela, već na tzv. Crvenom igralištu. Razlog tome je, kako su ravnateljice Ivanine kuće bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin, Tihana Turković i Ana Krznarić, obrazložile, da samo na taj dan, 26. svibnja, već imaju predbilježenih oko 500 posjetitelja.

Samo Ivanina kuća bajke ima dogovorenu posjetu 5 grupa, s ukupno 400-tinjak osnovnoškolaca, pa se u vanjski prostor tih ustanova, tj. dvorište Frankopanskog kaštela, nikako ne uklapa i proslava maturanata. S tom činjenicom su se složili svi sudionici sastanka. U slučaju kiše, proslava će biti održana u natkrivenom prostoru gradske tržnice. U dogovoru sa maturantima, bit će organiziran službeni i glazbeni dio proslave, tijekom koje će biti nagrađeni i najbolji maturanti ove generacije.