Aktualno OG sada Ogulin

Počele pripreme za ovogodišnji program proslave Dana Grada Ogulina

Iako Dan grada Ogulina slavimo tek najesen, već su započele pripreme za ovogodišnju proslavu. Naime, u Velikoj dvorani Gradske vijećnice Grada Ogulina, pod presjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, održana je 1. sjednica Odbora za proslavu Dana grada. Na dnevnom redu našle su se 3 točke, a najprije je bilo govora o raspisivanju Javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina. Od ove godine uvodi se jedna novina, pa će se tako prijedlozi kandidatura dostavljati putem SOM sustava, a Javni poziv će biti objavljen kroz nekoliko dana na službenoj web stranici Grada Ogulina.
Članovi Odbora usvojili su i prijedlog da, također kroz nekoliko dana, bude raspisan i Poziv za dostavu prijedloga programa proslave Dana Grada Ogulina, koja će se, kako je dogovoreno, odvijati od 8. do 17. rujna. I na ovaj Javni poziv prijave će se vršiti elektroničkim putem, kroz SOM sustav.

Pod točkom razno brusili su se prvi prijedlozi dijela programskih sadržaja, u organizaciji Grada Ogulina, kao i lokacija na kojima će se odvijati. Između ostalog, moglo se čuti da će se i ove godine proslava Dana Grada Ogulina ispreplesti s rujanskim izdanjem 18. OGFB-a, Ogulin Trailom, a očekuje nas i jedna potpuno nova manifestacija, koju pripremaju vrijedne članice ogulinske Udruge žena. Prema riječima Mihaele Stipetić, radi se o cjelodnevnoj manifestaciji pod nazivom “Domaće u Zavičaju bajke”, koja bi se trebala odvijati 16. rujna u Parku kralja Tomislava. Cilj je posjetiteljima pokazati sve ono što Ogulin nudi, od gastronomije sve do tradicijske baštine.

Istog dana, prema riječima člana Odbora Juraja Gerića, kroz prigodan program, odvijat će se i središnji dio proslave 150. obljetnice postojanja i rada DVD-a Ogulin. Inače, ovu važnu obljetnicu članovi ogulinskog DVD-a planiraju obilježvati tijekom cijele ove godine, nizom prigodnih sadržaja i događanja.

Niti ova rođendanska proslava neće proteći bez nastupa jednog zvučnog glazbenog imena, pa su članovi Odbora već iznijeli svoje prijedloge potencijalnih izvođača. Tijekom sjednice posebno je naglašeno kako je u planiranju događanja nužno osigurati “varijantu B”, odnosno rezervnu lokaciju na kojoj bi se sadržaji mogli neometano odvijati i u slučaju loših vremenskih prilika.

Prvoj sjednici Odbora za proslavu Dana Grada nisu, zbog spriječenosti, nazočili župnik Nikola Prša i direktorica Radio Ogulina Dubravka Vuković. Tijek sjednice je pratio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.