Aktualno OG sada Ogulin

I u Ogulinu su pripadnici srpske nacionalne manjine jučer birali svoje predstavnike

U nedjelju su diljem Hrvatske, po šesti put, pripadnici nacionalnih manjina birali svoje predstavnike u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Tako je bilo i u Ogulinu, na čijem području je bilo otvoreno ukupno 12 biračkih mjesta. I ove izbore obilježila je slaba izlaznost birača, a razlog tome možda leži u činjenici da je na našem području već unaprijed bio poznat pobjednik.

Naime, za članove Vijeća srpske nacionalne manjine grada Ogulina i Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije, izbornim povjerenstvima, pristigla je po jedna prijava, i to liste kandidata Srpskog narodnog vijeća. Tako su, već i prije održavanja izbora, bili poznati vijećnici u novim sazivima oba vijeća.
U Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina biralo se 15 vijećnika, a tu će dužnost, slijedeće četiri godine, obnašati: Nevena Grba, Jelena Ivošević, Neven Ivošević, Dušan Jančić, Rajko Kosanović, Sanja Kosanović, Miljen Manojlović, Nenad Sekulić, Stojan Tatalović, Đorđe Tomić, Mirjana Vignjević, Neven Vujnović, Nenad Vukadinović, Mića Zatezalo i Nataša Zatezalo. Na prvoj konstituirajućoj sjednici bit će izabran predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća.

Na području Karlovačke županije vijeća srpske nacionalne manjine birala su se i u Karlovcu, Slunju, Plaškom, Saborskom, Bariloviću, Krnjaku, Vojniću i Lasinji. U Karlovcu, Cetingradu i Vojniću svoje vijeće birali su Bošnjaci. Županijsko vijeće nacionalne manjine birali su Bošnjaci i Srbi, dok su svog predstavnika u županiji birali i Albanci i Slovenci.