Aktualno OG sada Ogulin

Maturijada u petak, 26. svibnja, posljednjeg dana nastave

U uredu gradonačelnika Dalibora Domitrovića, nedavno je održan sastanak svih sudionika bitnih za organizaciju ovogodišnje Maturijade. Sastanku su, podsjećamo,  prisustvovali predstavnici maturanata obje ogulinske srednje škola, njihovi razrednici, ravnatelji škola, predstavnici Policijske postaje Ogulin, te ravnateljice Ivanine kuće bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin.

Cilj ovog sastanka bio je zajednički dogovor i usuglašavanje svih pitanja oko načina organizacije proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Tako je kao datum održavanja Maturijade određen petak, 26. svibanj, što je ujedno i posljednji dan nastave za maturante. Ruta prolaska povorke oko 140 maturanata bit će, kao i uvijek, glavna gradska ulica, Ulica Bernardina Frankopana. Ona će tog dana, u vremenu od 9.30 do 10 sati, biti zatvorena za sav promet.
Za razliku od prijašnjih godina, lokacija održavanja same proslave neće biti u dvorištu Frankopanskog kaštela, već na tzv. Crvenom igralištu. Razlog tome je što Ivanina kuća bajke i Zavičajni muzej  za 26. svibnja, već imaju predbilježeno oko 500 posjetitelja.

U slučaju kiše, proslava će biti održana u natkrivenom prostoru gradske tržnice. U dogovoru sa maturantima, bit će organiziran službeni i glazbeni dio proslave, tijekom koje će biti nagrađeni i najbolji maturanti ove generacije.