Aktualno PROMO

Važno za učenike, ali i roditelje: Obrtnička i tehnička škola Ogulin dio je projekta “STRuKA i TI”

Tehnička škola Karlovac provodi projekt “STRuKA i Ti” koji će učenicima iz podsektora strojarstva omogućiti moderno obrazovanje i kvalitetnija radna mjesta u budućnosti. Među obrazovnim ustanovama, kao partner na projektu, našla se i Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Strukovna škola Gospić, Tehnička škola Požega te Srednja škola Slunj. Sve one imat će benefite od projekta i to u vidu moderniziranih obrazovanja za svoje učenike.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin moguće je upisati različite smjerove iz sektora strojarstva. Među njima su elektrotehničar, tehničar za računalstvo, CNC operater, automehaničar, strojobravar i vodoinstalater. Upravo će se ta zanimanja modernizirati kroz projekt “STRuKA i TI”, čime će polaznicima tih smjerova u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, biti omogućeno da teorijska znanja potkrepljuju kroz praksu koja će se održavati i u novoopremljenim prostorima i kabinetima Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, u prostoru nekadašnje Oružane.

Osim toga, svi budući i sadašnji učenici od sljedeće će školske godine dobiti priliku sudjelovati i na studijskim putovanjima, posjetama proizvodnim pogonima velikih tvrtki, ali i učiti na suvremenoj opremi kako bi bili što spremniji i konkurentniji na tržištu rada.

Osim što će uvelike pomoći moderniziranju znanja iz podsektora strojarstva, ovaj projekt donosi i višestruke benefite djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, ali i odraslim nezaposlenim osobama i onima željnim prekvalifikacije.

Više informacija o projektu i upisima saznaj na mrežnoj stranici “STRuKA i TI” te na Obrtnička i tehnička škola Ogulin.

*Sadržaj publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehničke škole Karlovac. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.