Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Muž Maje Šuput 2015. vozio u pijanom stanju, zaradio prijavu, a sad je došlo do zanimljivog raspleta

Godine 2015. 10. listopada u 3.30 sati ujutro vozio se Krešimirovim gradom Šibenikom s 1,32 promila u krvi

Zahvaljujući tromosti hrvatskog pravosuđa poduzetni Nenad Tatarinov (40), bračni partner poznate pjevačice Maje Šuput, za svoj prometni grijeh iz listopada davne 2015. godine neće odgovarati. Možda je već do sada i zaboravio da se prije nepunih osam godina, točnije 10. listopada u 3.30 sati ujutro vozio Krešimirovim gradom Šibenikom i to u društvu alkoholnih promila preciznije njih 1,32 g/kg.

Sjedio je, naime, za upravljačem Audija šibenskih oznaka kada ga je policija zaustavila tijekom kontrole prometa. Nakon što je pao alkotest, čime se ogriješio o članak 199. st. 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, PU šibensko-kninska je protiv Tatarinova 23. listopada te iste godine podnijela optužni akt. Slučaj je potom dospio na šibenski sud gdje se junački doslovno “ukiselio” i odveo prometni grijeh u zastaru pa će troškovi prekršajnog postupka biti naplaćeni iz proračunskih sredstava samoga suda.

Naime, temeljem članka 13. st.2 Prekršajnog zakona predviđeno je da prekršajni progon zastarijeva nakon tri godine za prekršaje za koje je ovlašteni tužitelj obvezan izdati obvezni prekršajni nalog, a budući da je od počinjenja prekršaja proteklo više od tri godine, šibenski sud je bio primoran ovih dana donijeti presudu kojom optužbu s početka priče protiv Tatarinova odbija u smislu odredbe članka 181. st. 1 t 5. Prekršajnog zakona.

Navedena odbijajuća presuda, inače, do Tatarinova još nije stigla jer mu je ista odaslana na bivšu adresu boravišta u Istri, a riječ je o adresi koja je bila aktualna kad i sam prekršaj koji je počinio. Dakle davno. (H.K. Jakubin, jutarnji.hr)