Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ron DeSantis ušao u utrku za Bijelu kuću, problemi na Twitteru

Guverner Floride Ron DeSantis imao je kaotičan početak svoje utrke za predsjedničke izbore 2024. kada su se u srijedu pojavili problemi na internetskom forumu čiji je domaćin bio vlasnik Twittera Elon Musk, a koji je trebao prikazati DeSantisa kao sposobnog predsjedničkog kandidata.Prijenos sat vremena dugog razgovora na Twitteru, koji je bio zamišljen kao formalno pokretanje DeSantisove kampanje, ostao je bez zvuka dulje vrijeme i tisuće korisnika se ili nisu mogli pridružiti ili su blokirani.Bio je to nepovoljan početak kampanje koja se temeljila na guvernerovom imidžu sposobnog političara.

– Moramo okončati kulturu gubitništva koja je zarazila Republikansku stranku posljednjih godina, rekao je DeSantis na susretu s Muskom nakon što su problemi većinom riješeni.

Na Twitteru je bio popularan hashtag #DeSaster (katastrofa). DeSantisov ulazak u republikansko natjecanje znači i obračun s njegovim nekadašnjim saveznikom, bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom koji je izgubio predsjedničke izbore 2020. od demokrata Joea Bidena.

Guverner Floride predstavljao se kao učinkovit političar koji se suprotstavio saveznoj vladi zbog politike covida i koji je ostavio neizbrisiv konzervativni pečat u svojoj saveznoj državi.Na Floridi se zalagao za zabranu podučavanja pojmova kao što su rodni identitet i sustavni rasizam u svrhu zaštite male djece i kao otpor progresivnoj ideologiji.S rastućim nacionalnim profilom i očekivanim velikim financijskim resursima,

DeSantis (44) je odmah postao Trumpov najveći suparnik za republikansku nominaciju.

– Vlada se ne bavi zabavom, niti izgradnjom brenda, rekao je DeSantis, suptilno kritizirajući Trumpa.

Naime, ni jednom nije imenom spomenuo Trumpa tijekom događaja.Trump (76) se nije suzdržao od ismijavanja DeSantisa na svojoj društvenoj mreži, Truth Social, zbog posrnulog početka njegove kampanje.

– Moj crveni gumb je veći, bolji, jači i radi (ISTINA!), objavio je Trump, “Tvoj ne radi”.

Musk je priznao da je bilo “tehničkih problema zbog same veličine” događaja, ali je dodao da je “stvarno odlično da ljudi mogu izravno čuti predsjedničke kandidate”. (hrt)