Aktualno OG sada Ogulin

Učenici Luciji Stipetić će uskoro biti uručen Oskar znanja

Nastavna godina koja se bliži svom kraju u povijesti ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana ostat će zapamćena po sjajnim rezultatima, uspjesima i nagradama koje su ostvarili njihovi učenici i nastavnici. Kako su izvijestili na društvenim mrežama škole, ovih će dana u školu stići još jedno vrijedno priznanje i nagrada, a radi se o nagradi Oskar znanja koju će dobiti učenica Lucija Stipetić, državna prvakinja iz matematike!

Riječ je o najvećem i najprestižnijem priznanju učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Oskar znanja ove se godine dodjeljuje 19. put, a dodjelu nagrade organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Svečana dodjela nagrade Oskar znanja pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima, održat će se 13. lipnja u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu, a osim Lucije pozvana je i njezina mentorica prof. Ivanka Matešić.

Iz škole ujedno napominju, da je ogulinska Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana već jednom imala dobitnicu ove prestižne nagrade. Bila je to učenica Theodora Tiha Loos 2014. godine (zbog sjajnog rezultata na natjecanju iz engleskoga jezika), a mentorica joj je bila prof. Mirica Zorić. Čestitamo Luciji i školi na još jednoj vrijednoj nagradi! (foto/info: GiSŠ B.F. Ogulin)