Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Na 39 mailova stigla dojava o bombi, policija pretražuje objekte diljem grada, otkrivamo sadržaj prijetnje

‘Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsjek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda…‘

Na 39 raznih adresa elektroničke pošte većinom medijskih kuća, ali i same policije stigao je u 5,48 sati jutros konfuzno uznemirujući mail o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Tako da je od jutra u tijeku intenzivni protueksplozijski pregled niza objekata diljem grada (Poljoprivredne škole, Hotela Residence, Policijske postaje Dubrava te okretištu Dubrava i redakcije Jutarnjeg lista). I pred redakciju Jutarnjeg lista na zagrebačkoj Martinovki, stigla je policija s policijskim psima. Riječ je o objektu u kojem se, ujedno, nalaze razne tvrtke, ali i ministarstvo, veleposlanstvo te jedan restoran.

Iz PU zagrebačke kažu kako su već pet lokacija pregledali odmah po saznanjima te je utvrđeno da su dojave bile lažne. Jedan pregled još uvijek traje. I to u zgradi Jutarnjeg lista.
Tko je pošiljatelj odnosno tko se krije iza nadimka Odredi Devet Uglova Balkan koji je, iz samo njemu znanog razloga, odlučio širiti paniku zagrebački kriminalisti intenzivno istražuju. Inače, još se uvijek traga za osobom koja je iz nepoznatog razloga prošlog tjedna u toaletu zgrade Gradskog poglavarstva ostavila papirić s porukom o bombi.
A ovo je sadržaj email poruke pristigle jutros u kojoj se pošiljatelj pristojno predstavlja i želi dobro jutro. Prenosimo ga u izvornom obliku:

“Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsjek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda, u slavu Eona i Sotone, protiv demokratsko hriscanske civilacije, koja nas vekovima udaljava od ljudske sustine. Ljudska sustina je brutalna, nemilosrdna. Mi nismo kao vi stado stoke sitnog zuba. Malo nas je. Ali smo posveceni nasem cilju, za koji smo spremni sa poginemo i ubijemo. Postavili smo tempirane bombe sa tajmerom, koji je slozen da eksplodira u prepodnevim casovima ovog dana. Na svakoj tempiranoj bombi C4 eksploziva se nalazi i ampula sa Sarin nervin agensom. Koji siri smrt, i patnju svima u blizini detonacije. 2 eksplozivne naprave u urednistvu Jutarnjeg Lista, Jednu ekplozivnu napravu na okretistu tramvaja u Dubravi, unutar kontejnera za smece, 4 eksplozivne naprave u Poljoprivrednoj Skoli u ulici Gjure Prejca 2, 5 bombi u Hotelu Residence Zagreb, Dubrava 70, 2 bombe u Policijskoj Postaji na adresi Dubrava 137. Smrt hriscankoj civilizaciji, Smrt demokratiji, Smrt drzavi, Smrt svima i svemu koji nam se protive, Ziveo Odred 9 uglova Vecno”. (H.K. Jakubin, jutarnji.hr)