Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stotinjak ozlijeđenih u nevremenu, od toga 13 teže, poginule četiri osobe

Utvrđuje se šteta i saniraju posljedice strašnog nevremena koje je jučer zahvatilo unutrašnjost zemlje. Poginule su dvije osobe u Zagrebu, jedna nedaleko od Nove Gradiške. Preminuo je i jedan vatrogasac koji je izašao na intervenciju u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Stotine ljudi ozlijeđene su, mnogi teže. Oluja je najprije zahvatila zapadne krajeve, a njezino središte prošlo je kroz sam Zagreb.Iz Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) u četvrtak su poručili kako su domaća društva za osiguranje spremna za brzo rješavanje pretrpjelih šteta nastalih u olujnom nevremenu koje je u srijedu pogodilo Zagreb i druge dijelove Hrvatske.

Iz HUO-a su izrazili iskreno žaljenje svima koji su pogođeni snažnim nevremenom te osobito obiteljima poginulih te poručili “kako su hrvatska društva za osiguranje spremna brzo reagirati te su na raspolaganju građanima za prijavu i obradu njihovih odštetnih zahtjeva”.

Svim građanima koji su sklopili policu osiguranja imovine i koji su pretrpjeli materijalne štete preporučuje se da izravno kontaktiraju svoje društvo za osiguranje kako bi prijavili štete. Nastale štete tretirat će se u skladu s ugovorenim pokrićima osiguranja imovine i unutar rokova definiranih ugovorom u za to predviđenom zakonskom roku, navodi se u priopćenju HUO-a. (hrt)