Aktualno OG sada Ogulin

Zahvala Društva Ogulin odsjeka Hrvatske bratske zajednice

Ogulinci su sredinom srpnja imali priliku uživati u jedinstvenom nastupu Hrvatskog folklornog ansambla „Nova nada“ iz Detroita  i KUD-a „Sveti Juraj“ Zagorje Ogulinsko.

Naime, članovi Hrvatskog folklornog ansambla „Nova nada“ iz Detroita, Michigan, boravili su  na turneji u Hrvatskoj, tijekom koje su  održali  nekoliko koncerata te nastupiti na Đakovačkim vezovima. U naš grad stigli su zahvaljujući prijateljskim i vrlo dobrim odnosima sa Društvom Ogulin odsjeka 530. Hrvatske bratske zajednice iz St. Thomasa u Ontariju.

Kući su se vratili sretni i zadovoljni, a o tome svjedoči i zahvala koju nam je proslijedio  Franjo Bertović, predsjednik odsjeka 530 “Ogulin” i potpredsjednik Hrvatske bratske zajednice u Americi. U dopisu navodi:

“Poštovani,

U ime Društva Ogulin odsjeka Hrvatske bratske zajednice iz St. Thomasa u Ontariju i naših domaćina u gradu podno Kleka – Ogulina – te gostiju, se iskreno i puno zahvaljujem!

Naši gosti, HFA Nova Nada iz Detroita – sretno su se vratila kući s puno lijepih dojmova iz Ogulina. Vrlo su bili zadovoljni i impresionirani kod razgledavanja grada, muzeja u Frankopanskom kaštelu i Zagorja Ogulinskog, te  gostoljubivošću naroda kojeg su susretali.

Posebno su bili oduševljeni s kratkim prijamom  od strane gradonačelinka Dalibora Domitrovića i zamjenika Danijela Vukelje, te s pozdravnim govorom i riječima dobrodošlice  predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana.

Koncert je bio dobro posjećen i doista dio zajedništva naroda u domovini i iseljeništvu, te izraz ljubavi prema hrvatskoj kulturnoj baštini i tradicijskim običajima.
KUD Sveti Juraj iz Zagorja Ogulinskog uz nastup na koncertu i lijepom programu kojeg su izveli na pozornici, kod Etno kuće, dočekali su nas s domaćim delicijama i s nekoliko lijepih pjesama koje su izazvale suze  radosnice. Hvala!

Hvala svima koji su pripomogli da se ovakvo slavlje održi u Ogulinu!

Srdačno i bratski, Franjo Bertović, predsjednik odsjeka 530 “Ogulin” i potpredsjednk Hrvatske bratske zajednice u Americi”.