Aktualno OG sada Ogulin Turizam - vijesti

9. Ogulin trail – otvorenje u subotu 9.rujna u 9 sati i 9 minuta!

Tijekom proteklog vikenda vrijedna ekipa DSR Koci radila je na uređenju staze kojom će se u subotu trčati 9. Ogulin Trail.

Start i cilj najbajkovitije utrke hrvatske trkačke scene je i ove godine u krugu bivše vojarne na Sv. Petru. Prijave za sudjelovanje na 9. Ogulin Trailu su okončane, a trčat će se 4 utrke: Regoč – duljine 35 km; Kosjenka – 18 km; Stribor – 8 km, a najmlađe očekuje Tintilinić – duljine 1,5 km.

S obzirom da je ovo 9. izdanje Ogulin traila koje se trči 9. rujna, utrka će simbolično biti otvorena upravo u 9 sati i 9 minuta. Frankopanska garda Ogulin će tradicionalno pucnjem iz kubura i pušaka označiti početak svake utrke, a na cilju će trkače dočekati Ogulinske mažoretkinje, koje će natjecateljima dodijeliti zaslužene finišerske medalje.

Najbrže trkače utrka Regoč, Kosjenka i Stribor, osim nagrada ligaških sponzora, očekuju i bogate nagrade koje pripremaju organizatori, zahvaljujući podršci njihovih sponzora.

Osim utrke, posjetitelje očekuju i raznovrsni zabavni sadržaji. Između ostalog, tijekom odvijanja utrke, od 10 do 13 sati, članovi Likovnog društva Frankopan održat će likovnu radionicu za najmlađe. Istodobno ćete moći pogledati i malu izložbu slika članova ovog Društva.

Ni ove godine neće izostati pripovijedanje bajki za koje će, kao i lani, biti zadužen najmlađi ogulinski pripovjedač Noa Salopek. On će nakon zajedničkog ručka, kojeg organizatori pripremaju za sve sudionike utrke, mališanima ispričati bajku pod nazivom “Biseri i gušteri”.

Dodajmo ovome da će i ovogodišnju utrku osiguravati članovi ogulinske Stanice HGSS-a.