Aktualno Sport

26.OLDTIMER MOTO RALLY „Putovima ZNG“

Oldtimer klub Ogulin i ove godine je u sklopu proslave Dana Grada Ogulina organizirao utrku za prvenstvo Hrvatske, 26. Oldtimer moto rally „Putovima ZNG-a“, na kojem je nastupilo 40-ak vozača iz Ivanića, Karlovca, Rijeke, Šibenika i Ogulina. Nakon okupljanja ispred kuglane Klek, gdje su svi sudionici „marendali“, svi zajedno krenuli su na promo vožnju kroz ogulinski kraj, „putovima ZNG-a Ogulin“, da bi na kraju na Bazi podno Klek održali natjecanje.

Nakon natjecanja, vratili su se do kuglane Klek na proglašenje najboljih i podjelu pehara. Članovi OTK Ogulin bili su vrlo dobri, no zbog nekih nekompletnih klasa nisu dobili dovoljno bodova za ukupni poredak klubova, iako bi u tom slučaju osvojili i klupski naslov prvaka Hrvatske.

Evo rezultata:

-u klasi D (motocikli proizvedeni od 1931.do 1945.godine) prvo mjesto osvojio je Nebojša Vukelić, a treće Mladen Mihaljević,

-u klasi E (1946.-1960.) prvo mjesto osvojio je Ivica Brozović, inače predsjednik OTK Ogulin,

-u klasi F (1961.-1970.) drugo mjesto osvojio je Anton Božičević,

-u klasi G (1971.-1980.) Milan Blašković osvojio je 3.mjesto, a Feliks Županić šesto,

-u klasi H (1981.-1992.) Goran Stipetić osvojio je 3.mjesto,

-u klasi van konkurencije Mićo Ružičić osvojio je drugo mjesto, Dušan Sajvez bio je treći, Nikola Stipetić četvrti, Vilko Kučić peto, Roberto Ružičić sedmo, Ivan Žanić osmo, a Milan Juras deveto mjesto.

-U redoslijedu klubova, prvi je Ivanić, drugi Karlovac, treća Rijeka, četvrti Ogulin, i peti Šibenik.

Ovom utrkom završeno je prvenstvo Hrvatske u oldtimer moto reliju, održane su četiri utrke (Ivanić, Rijeka, Karlovac i Ogulin), a neslužbeno, evo konačnog poretka: OTK Ogulin osvojio je 3.mjesto u poretku klubova, Ivica Brozović prvak je Hrvatske u klasi E, Anton Božičević je treći u klasi F, Feliks Županić je drugi, a Milan Blašković treći u klasi G, a Goran Stipetić je četvrti u klasi H.